agu88sia

agu88sia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Zupa szczawiowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa szczawiowa to idealna potrawa na upalny dzień. Może być podawana z jajeczkiem na talerzu, lub w szklance do picia

Zupa szczawiowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa szczawiowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa szczawiowa
Szczaw wypłukać i pokroić. Wodę zagotować. Wrzucić szczaw do wrzątku. Jajko roztrzepać dodać łyżeczkę maki krupczatki Dodać śmietanę i wszystko wymieszać w szklance. Przelać do garnka gdzie gotuje się szczaw. Gotować razem ok. 2-3 minuty. Można podawać na talerzu z jajkiem ugotowanym na twardo, lub w szklance do picia.
Zupa szczawiowa
Szczaw zalać śmietaną z mąką i gotować ok. 2-3 minutki