Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Zupa szczawiowa wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa szczawiowa to moja ulubiona zupka z dzieciństwa. Jako dzieci zbierałyśmy szczaw na łące a mama lub babcia gotowały pyszną zupkę szczawiową.

Zupa szczawiowa wg Megg Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa szczawiowa wg Megg

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa szczawiowa wg Megg
Ryż w woreczku ugotować wg przepisu na opakowaniu. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki. Szczaw umyć i pokroić na małe kawałki, a następnie podusić na masełku. Rosół zmieszać z wodą i zagotować. Następnie dodać ugotowany ryż, ugotowane pokrojone w dużą kostkę jajka, a na koniec przetrzeć przez sitko uduszony szczaw. Całość zagotować, dodać śmietankę oraz doprawić do smaku pieprzem oraz solą.
Zupa szczawiowa wg Megg
Zupa szczawiowa wg Megg
Zupa szczawiowa wg Megg
Zupa szczawiowa wg Megg