lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Zupa szparagowa z klopsikami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zupa szparagowa z klopsikami

Zupa szparagowa z klopsikami

Składniki:

Zupa szparagowa z klopsikami

 

Sposób przygotowania:

Zupa szparagowa z klopsikami
Kości drobiowe zalej dwoma litrami zimnej wody.Dodaj sól,pieprz,ziele angielskie i liść laurowy.Ugotuj wywar który przecedź.Szparagi oczyść i odetnij ich zdrewniałe części.Włoszczyznę pokrój na mniejsze kawałki.Szparagi przekrój na pół.Włoszczyznę oraz szparagi włóż do gotującego się wywaru i gotuj do miękkości.Zupę podawaj z klopsikami z mięsa mielonego,jaja oraz bułki tartej usmażonymi na oleju.