marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Zupa szpinakowa z pomidorami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ugotować wywar jarzynowo-mięsny,odcedzić do mniejszego garnka.Szpinak rozmrozić,dodać do wywaru.Miksować.Pomidory przetrzeć do zupy.Doprawić

Zupa szpinakowa z pomidorami.

Składniki:

Zupa szpinakowa z pomidorami.

 

Sposób przygotowania:

Zupa szpinakowa z pomidorami.
Do garnka z wodą dodać oczyszczone i umyte jarzyny ze sztuką mięsa, np.szponderem wołowym. Dodać przypraw zapachowych, przykryć pokrywką i gotować na średnim ogniu. Potem przecedzić wywar do mniejszego garnka przez sitko. Szpinak rozmrozić, lub sparzyć wrzątkiem, dodać do wywaru i zmiksować blenderem ręcznym, a następnie przetrzeć pomidory wyjęte z puszki, miksując ponownie kilka minut. Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Ugotować w osobnym rondlu, odlać wodę z nich, a kostki wrzucić do zupy. Doprawić ,zamieszać i nalewać do talerzy głębokich.