Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zupa truskawkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Troszkę lata w środku zimy - haha zimy, bo zupkę robiłam w styczniu ;) była bardzo smaczna więc na pewno będę ją robić w sezonie :)

Zupa truskawkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa truskawkowa

 

  • 500 g truskawek
  • 50 g śmietany 30%
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 2/3 szklanki makaronu
  • 30 g płatków migdałowych

 

Sposób przygotowania:

Zupa truskawkowa
Truskawki (użyłam mrożonych) zalać niewielką ilością wody, dodać cukier i zagotować. Dolać śmietanki 30% i zmiksować blenderem na gładki krem. Zagotować. Makaron, u mnie dinozaury na życzenie córeczki, ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. Do miseczki nałożyć makaron, zalać gorącą zupą i posypać płatkami migdałowymi, od razu podawać.
Zupa truskawkowa
Truskawki (użyłam mrożonych) zalać niewielką ilością wody, dodać cukier i zagotować.
Zupa truskawkowa
Dolać śmietanki 30% i zmiksować blenderem na gładki krem. Zagotować.
Zupa truskawkowa
Makaron, u mnie dinozaury na życzenie córeczki, ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić.
Zupa truskawkowa
Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni.

Tagi:

makaron