Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Zupa truskawkowa z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Błyskawiczna zupa ze świeżych truskawek z dodatkiem ryżu.

Zupa truskawkowa z ryżem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa truskawkowa z ryżem

 

  • 60 dkg świeżych truskawek
  • 1/2 torebki ryżu
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • cukier - wg uznania

Sposób przygotowania:

Zupa truskawkowa z ryżem
Truskawki umyć i odszypułkować. Pół kilograma truskawek przełożyć do dzbanka miksera, bardzo dokładnie je zmiksować. Zmiksowane truskawki przelać do garnka, dosłodzić je do smaku cukrem i cukrem waniliowym, zagotować. Mieszać, żeby się nie przypaliło. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i wysypać na talerze. Pozostałe truskawki pokroić na mniejsze kawałki, dodać do ryżu. Ryż z truskawkami zalać ugotowanym truskawkowym musem i podawać.
Zupa truskawkowa z ryżem
Umyte i odszypułkowane truskawki przełożone do dzbanka miksera.
Zupa truskawkowa z ryżem
Zmiksowane truskawki przelane do garnka.
Zupa truskawkowa z ryżem
Ugotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu ryż.
Zupa truskawkowa z ryżem
Pokrojone na kawałki pozostałe truskawki dodane do ryżu.

Tagi:

ryż