szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Zupa warzywna na pomidorowo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Zupa jarzynowa na pomidorowo.

Zupa warzywna na pomidorowo Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa warzywna na pomidorowo

 

  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • kawałek selera
  • natka pietruszki
  • kawałeczek kapusty
  • mrożona mieszanka warzyw z groszkiem
  • 2 łyżki pikantnej pasty paprykowej
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 kostki rosołowe
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna na pomidorowo
Marchewki, pietruszki i seler obieramy i kroimy na małe kawałki. Przekładamy do garnka, dodajemy kapustę, natkę pietruszki i zalewamy wodą i dodajemy kostki rosołowe. Gotujemy ok 15 minut, po tym czasie dodajemy mrożone warzywa i gotujemy do miękkości wszystkich warzyw. Na koniec dodajemy pastę paprykową, koncentrat pomidorowy, całość doprawiamy sola i pieprzem i gotujemy jeszcze ok 5 minut.
Zupa warzywna na pomidorowo
Warzywa obieramy kroimy na mniejsze kawałki
Zupa warzywna na pomidorowo
Warzywa wkładamy do garnka i zalewamy wodą
Zupa warzywna na pomidorowo
Po 15 minutach dodajemy mieszankę warzyw mrożonych
Zupa warzywna na pomidorowo
Całość doprawiamy solą pieprzem koncentratem i pastą paprykową