Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa warzywna z bluszczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa warzywna na wywarze z mięsa jest bardzo smaczna i sycąca. Bluszczyk kurdybanek dodaje zupie oryginalnego smaku.

Zupa warzywna z bluszczykiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa warzywna z bluszczykiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna z bluszczykiem
Umyte żeberka włożyć do garnka, zalać zimą wodą, dodać liście laurowe, odrobinę soli i gotować. ( Po zagotowaniu z wywaru usunąć szumowiny). Ziemniaki i kalarepkę obrać, pokroić w kostkę. Obraną marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Do pół miękkiego mięsa wsypać przygotowane warzywa, gotować do miękkości. Kilka minut przed końcem gotowania dodać pokrojony i podsmażony na oliwie por. Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z zupą, zagotować.

Dodać pokrojony kurdybanek i natkę pietruszki, doprawić do smaku solą, sosem sojowym i pieprzem, wymieszać.
Zupa warzywna z bluszczykiem
Żeberka gotować z liściem laurowym i odrobiną soli.
Zupa warzywna z bluszczykiem
Następnie dodać ziemnaki, kalarepkę, marchew i pietruszkę.
Zupa warzywna z bluszczykiem
Pod koniec do zupy dodać podsmażony na oliwie por.
Zupa warzywna z bluszczykiem
Połączyć z zasmażką, zieleniną i przyprawami.