Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa warzywna z fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Zupa warzywna z dodatkiem fasoli i mięsa jest bardzo smaczna i sycąca. W sam raz na danie jednogarnkowe.

Zupa warzywna z fasolą Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Zupa warzywna z fasolą

 

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna z fasolą
Fasolę zamoczyć na 2-3 godziny. Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę. Por pokroić w krążki, cebulę posiekać. Mięso umyć, zalać wodą i ugotować na pół miękko. Wsypać przygotowane warzywa, liście laurowe, odrobinę soli i fasolę, gotować do miękkości.

Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z zupą, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.

Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.  
Zupa warzywna z fasolą
Umyte mięso zalać wodą i ugotować na pół miękko
Zupa warzywna z fasolą
Fasolę zamoczyć przynajmniej na 2-3 godziny
Zupa warzywna z fasolą
Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę.
Zupa warzywna z fasolą
Do pół miękkiego mięsa wsypać przygotowane warzywa i fasolę
Zupa warzywna z fasolą
Następnie dodać pokrojony por i posiekaną cebulę