krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Zupa warzywna z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobre polecam wszystkim

Zupa warzywna z mięsem

Składniki:

Zupa warzywna z mięsem

 

  • 1 Krupnik polski WINIARY
  • 1 kostka Rosołu drobiowego
  • 300 g łopatki wieprzowej
  • 2 ziemniaki
  • 1 marchew
  • 100 g selera
  • 100 g białej kapusty
  • 1 por
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna z mięsem
Rosół drobiowy rozpuścić w 1 l wody, dodać do niego mięso pokrojone w kostkę. Gotować na wolnym ogniu około 40 minut. Następnie dodać ziemniaki, marchew, seler i kapustę pokrojone w grubą kostkę. Por pokroić w krążki, zeszklić na oleju i również dodać do zupy. Gotować do miękkości warzyw. Krupnik rozprowadzić w 500 ml wody i wlać do zupy. Gotować 7 minut. Przed podaniem dodać natkę pietruszki.

Czas oczekiwania: 60-65 minut