Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa warzywna z pieczarami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ten przepis na zupę to smaczne połączenie warzyw i grzybów. Dodatek pieczarek sprawia że zupa nabiera bardziej intensywnego smaku.

Zupa warzywna z pieczarami

Składniki:

Zupa warzywna z pieczarami

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna z pieczarami
Warzywa obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zalać gorącą wodą i gotować około 10-15 minut. Następnie wsypać obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki, cebulę i brukselkę. Umyte pieczarki posiekać, poddusić na oleju, połączyć z zupą. Mleko wymieszać z mąką, dodać do zupy i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać posypaną natką pietruszki.