ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Zupa warzywna z ryżem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna i pożywna zupa warzywna z ryżem.

Zupa warzywna z ryżem.

Składniki:

Zupa warzywna z ryżem.

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna z ryżem.
Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy w mniej więcej równa kostkę. Zalewamy je wodą i gotujemy na wolnym ogniu. Gdy zagotują się wrzucamy ryż i brukselki. Dodajemy kostki rosołowe. Wszystko gotujemy wolno aż zmięknie ryż. Zupę solimy, doprawiamy pieprzem oraz maggi. Dodajemy odrobinę kaszy manny w celu zagęszczenia. Gotowe porcje posypujemy lekko posiekaną natką pietruszki.