Zupa węgierska

Mięsne « poprzedni | następny »
LukaszM - Przepis na: Zupa węgierska offline

Kucharz
Przepisy: 10
Zupa węgierska
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Idealna zupa na małe rodzinne party ale też np. na wyjazd do domku letniskowego - swietna z butelką schłodzonego piwa. Polecam!


trudność: średne
czas:

Zupa węgierska - SKŁADNIKI:

  • 0,7 kg dobrej, chudej wołowiny
  • 3 papryki (najlepiej kazda w innym kolorze)
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 przecier pomidorowy
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 3/4 opakowania makaronu łazanki
  • 2 litry bulionu
  • 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina
  • 1 łyżka papryki ostrej w proszku

Zupa węgierska - PRZYGOTOWANIE:

1. Przygotować bulion (kostka czy jaki kto lubi)
2. Mieso pociąć na drobne kawałki i zaprosić na patelnie, smażyć dodając wino, kiedy wino się zredukuje a mięso będzie odpowiednio wysmażone przerzucić je do gotującego się bulionu.
3. Pokrojoną w piórka cebulę wrzucić na patelnie po mięsie, dodać czosnek, odrobinę tłuszczu i zeszklić. Przerzucić do bulionu.
4. Paprykę pokroić w kostkę i wrzucić do bulionu.
5.3/4 pęczka natki pociąć dodać do zupy, dodać opakowanie przecieru pomidorowego, ostrą paprykę, pieprz, ew. sól.
6. Gotować min. 1,5 h.
7. Makaron można ugotować w zupie ale tylko jeśli mamy pewność, że zjemy całą bo inaczej wciagnie cała zupę.
8. Zupa najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy papryka odda swój aromat.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa węgierska  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsne
Zupa pieczarkowa z pulpetami wg Zub3r'a Wyśmienita gulaszowa zupka Ognisty kociołek
Zupa paprykowa z pieczarkami i pulpetami Piekielna zupa gulaszowa Pikantna zupa gulaszowa
Zupa na początek jesieni Zupka a'la gulaszowa z wołowinką Zupa warzywno - mięsny mix
Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves Zupa meksykańska Zupa gulaszowa z kurczakiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane