Zupa węgierska

Mięsne « poprzedni | następny »
LukaszM - Przepis na: Zupa węgierska offline

Kucharz
Przepisy: 10
Zupa węgierska
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Idealna zupa na małe rodzinne party ale też np. na wyjazd do domku letniskowego - swietna z butelką schłodzonego piwa. Polecam!


trudność: średne
czas:

Zupa węgierska - SKŁADNIKI:

  • 0,7 kg dobrej, chudej wołowiny
  • 3 papryki (najlepiej kazda w innym kolorze)
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 przecier pomidorowy
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 3/4 opakowania makaronu łazanki
  • 2 litry bulionu
  • 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina
  • 1 łyżka papryki ostrej w proszku

Zupa węgierska - PRZYGOTOWANIE:

1. Przygotować bulion (kostka czy jaki kto lubi)
2. Mieso pociąć na drobne kawałki i zaprosić na patelnie, smażyć dodając wino, kiedy wino się zredukuje a mięso będzie odpowiednio wysmażone przerzucić je do gotującego się bulionu.
3. Pokrojoną w piórka cebulę wrzucić na patelnie po mięsie, dodać czosnek, odrobinę tłuszczu i zeszklić. Przerzucić do bulionu.
4. Paprykę pokroić w kostkę i wrzucić do bulionu.
5.3/4 pęczka natki pociąć dodać do zupy, dodać opakowanie przecieru pomidorowego, ostrą paprykę, pieprz, ew. sól.
6. Gotować min. 1,5 h.
7. Makaron można ugotować w zupie ale tylko jeśli mamy pewność, że zjemy całą bo inaczej wciagnie cała zupę.
8. Zupa najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy papryka odda swój aromat.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa węgierska  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsne
Pikantna zupa gulaszowa Zupa na początek jesieni Zupka a'la gulaszowa z wołowinką
Zupa warzywno - mięsny mix Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves Zupa meksykańska
Zupa gulaszowa z kurczakiem Orientalna zupa z kaczki z tamaryndowcem Staropolska zupa gulaszowa z karkówką
Zupa gulaszowa z pieczarkami Grochówka prawie wojskowa Zupa z warzywami i pulpetami Zub3r'a

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane