Zupa węgierska

Mięsne « poprzedni | następny »
LukaszM - Przepis na: Zupa węgierska offline

Kucharz
Przepisy: 10
Zupa węgierska
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Idealna zupa na małe rodzinne party ale też np. na wyjazd do domku letniskowego - swietna z butelką schłodzonego piwa. Polecam!


trudność: średne
czas:

Zupa węgierska - SKŁADNIKI:

  • 0,7 kg dobrej, chudej wołowiny
  • 3 papryki (najlepiej kazda w innym kolorze)
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 przecier pomidorowy
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 3/4 opakowania makaronu łazanki
  • 2 litry bulionu
  • 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina
  • 1 łyżka papryki ostrej w proszku

Zupa węgierska - PRZYGOTOWANIE:

1. Przygotować bulion (kostka czy jaki kto lubi)
2. Mieso pociąć na drobne kawałki i zaprosić na patelnie, smażyć dodając wino, kiedy wino się zredukuje a mięso będzie odpowiednio wysmażone przerzucić je do gotującego się bulionu.
3. Pokrojoną w piórka cebulę wrzucić na patelnie po mięsie, dodać czosnek, odrobinę tłuszczu i zeszklić. Przerzucić do bulionu.
4. Paprykę pokroić w kostkę i wrzucić do bulionu.
5.3/4 pęczka natki pociąć dodać do zupy, dodać opakowanie przecieru pomidorowego, ostrą paprykę, pieprz, ew. sól.
6. Gotować min. 1,5 h.
7. Makaron można ugotować w zupie ale tylko jeśli mamy pewność, że zjemy całą bo inaczej wciagnie cała zupę.
8. Zupa najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy papryka odda swój aromat.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa węgierska  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsne
Zupa pieczarkowa z pulpetami wg Zub3r'a Wyśmienita gulaszowa zupka Ognisty kociołek
Zupa paprykowa z pieczarkami i pulpetami Piekielna zupa gulaszowa Pikantna zupa gulaszowa
Zupa na początek jesieni Zupka a'la gulaszowa z wołowinką Zupa warzywno - mięsny mix
Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves Zupa meksykańska Zupa gulaszowa z kurczakiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane