zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Zupa węgierska wg Zub3r'a

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ta rozgrzewająca zupa idealnie sprawdzi się w zimowym menu każdego domu. Sycąca, smaczna i prosta w przygotowaniu.

Zupa węgierska wg Zub3r'a Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa węgierska wg Zub3r'a

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa węgierska wg Zub3r'a
Mięso płuczemy i kroimy w kostkę. Oprószamy solą, pieprzem, majerankiem i kminkiem. Wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Włoszczyznę, myjemy i obieramy. Kroimy w drobno kostkę, pora drobno siekamy. W garnku rozgrzewamy oliwę. Przesmażamy mięso. Do mięsa dodajemy włoszczyznę. Całość chwilę smażymy. Następnie zalewamy wodą (ok 1 - 1 1/2 l). Gotujemy ok 10 minut. Następnie do zupy dodajemy pokrojoną paprykę, ziemniaki pomidory i koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku. Gotujemy do miękkości. Smacznego!
Zupa węgierska wg Zub3r'a
Pokrojonę mięso dokładnie oprószamy przyprawami.
Zupa węgierska wg Zub3r'a
Włoszczyznę dokładnie oczyszczamy i siekamy.
Zupa węgierska wg Zub3r'a
Zapeklowane mięso przesmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
Zupa węgierska wg Zub3r'a
Do mięsa dodajemy warzywa i zalewamy wodą, gotujemy do miękkości.