dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Zupa wielowarzywna z soczewicą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Uwielbiam czerwoną soczewicę i staram się z niej sporządzić różne dania. Zupa jest smaczna i zdrowa.

Zupa wielowarzywna z soczewicą

Składniki:

Zupa wielowarzywna z soczewicą

 

Sposób przygotowania:

Zupa wielowarzywna z soczewicą

Przygotowanie składników:

Zupa wielowarywna z soczewicą
Umytę i oczyszczonę warzywa kroimy w kostkę.

Warzywa myjemy i oczyszczamy. Cebulę i czosnek siekamy. Paprykę, marchew, pietruszkę i cukinie kroimy w kostkę. Soczewicę płuczemy na sicie.

Pierwszy etap przygotowania:

Zupa wielowarywna z soczewicą
Na oliwie przesmażamy obrane i pokrojonę warzywa.

Na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę i czosnek. Następnie dodajemy marchew i pietruszkę. Chwilę smażymy co jakiś czas mieszając. Następnie dodajemy cukinie i paprykę. Dodajemy 1 łyżeczkę słodkiej papryki i chwilę smażymy.

Końcowy etap przygotowania:

Zupa wielowarywna z soczewicą
Do warzyw wlewamy bulion i dodajemy pozostałe składniki.

Do warzyw wlewamy bulion i dodajemy pomidory i soczewicę. Doprawiamy do smaku. Gotujemy ok 20 minut, aż warzywa będą miękkie.
Smacznego!


Tagi:

soczewica