nelihn

nelihn

Kucharz
[Przepisów: 13]

Książka Kucharska: Zupy Hortex

Zupa wiosenna z wkładką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Aromatyczna, pożywna, smaczna zupa. Dużo wiosennych warzyw z miętową nutką- to wszystko od razu kojarzy się z wiosną. Tym bardziej, że zerwałam już pierwsze wiosenne kwiatki, przebiśniegi.

Zupa wiosenna z wkładką

Składniki:

Zupa wiosenna z wkładką

 

  • 1x Zupa wiosenna 9-składnikowa Hortex
    1 litr bulionu z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku

  • 10 dag drobnego makaronu

  • 4 kiełbaski dietetyczne

  • 2 łyżki startego parmezanu
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz

  • 1 łyżka oliwy

  • listki natki pietruszki

  • listki mięty

  • mała bagietka
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka masła

Sposób przygotowania:

Zupa wiosenna z wkładką
Do bulionu z kurczaka włożyć zawartość opakowania zupy wiosennej, dodać liść laurowy, ziele angielskie, czosnek, gotować ok. 15 minut. Osobno ugotować makaron. Wkładką do zupy mogą być kiełbaski dodane do zupy wtedy, gdy wszystkie składniki będą miękkie. Doprawić zupę solą, pieprzem, dodać makaron. Miętę i natkę drobno posiekać , zmieszać z oliwą, dodać parmezan, wymieszać. Dodać do gorącej zupy na samym końcu. Podawać z grzankami czosnkowymi: wymieszać masło z rozgniecionym czosnkiem, bagietkę pokroić na grube kromki, posmarować z obu stron masłem czosnkowym, włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C na ok. 10 minut.