Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Zupa wiśniowa z cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa wiśniowa z cynamonem idealna na lato.

Zupa wiśniowa z cynamonem

Składniki:

Zupa wiśniowa z cynamonem

 

  • 700g wiśni(świeże lub mrożone)
  • 100g dżemu wiśniowego
  • 30ml czerwonego porto
  • 10ml wiśniówki
  • 20ml likieru wiśniowego
  • 60ml śmietany 36%
  • pol lyzeczki cynamonu
  • 30g biszkoptów
  • listki mięty do dekoracji

Sposób przygotowania:

Zupa wiśniowa z cynamonem
Świeże wiśnie pluczemy i drylujemy, mrożone-rozmrazamy. Wiśnie, dżem i porto mieszamy, dodajemy cynamon, gotujemy, wlewamy pozostałe alkohole, zagotowywujemy raz jeszcze. Zdejmujemy z ognia, przecieramy przez sito i chłodzimy. Śmietanę ubijamy, biszkopty kroimy na kawalki, przybieramy tym zupkę.