martusska18

martusska18

Kucharz
[Przepisów: 16]

Zupa wiśniowa z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Super zupa dla każdego na zimę i lato

Zupa wiśniowa z makaronem

Składniki:

Zupa wiśniowa z makaronem

 

  • 100-150 g makaronu świderek
  • słoik kompotu wiśniowego z owocami (np. Kwidzyn, 930 ml)
  • duży kisiel wiśniowy bez cukru (np. Delecta)
  • 3-4 czubate łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Zupa wiśniowa z makaronem
Makaron ugotować wg przepisu podanego na opakowaniu. Kompot wlać do garnka, dodać 3-4 czubate łyżki cukru i zagotować. Cały kisiel rozpuścić w 100 ml zimnej wody i dodać do gotującego się kompotu. Zdjąć z ognia i mieszać, aż zupa zgęstnieje. Na talerzu włożyć makaron (ilość wg upodobań), zalać ciepłą lub zimną zupą.

Tagi:

makaron beza bezy