lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Zupa z białymi szparagami i zacierkami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Przepyszna, delikatna zupa z białych szparagów z zacierkami.

Zupa z białymi szparagami i zacierkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa z białymi szparagami i zacierkami

 

 

 

  • jarzynka do smaku

 

  • olej do smażenia

 

 

  • Zacierki:

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z białymi szparagami i zacierkami
Szparagi obierz i pokrój w 2 centymetrowe kawałeczki. Podsmaż na patelni posypując je płatkami soli morskiej cytrynowej . Do garnka wlej 1/5 litra wody włóż podsmażone szparagi dodaj jarzynki do smaku. Gotuj 20 minut. Szparagi gotuj na miękko . Do miseczki wbij jajko i dodaj mąkę , widelcem rozbełtaj. Łyżeczką wrzucaj małe kluseczki ( zacierki) i mieszaj. Na sam koniec dodaj śmietanę zamieszaj i po 10 minutach wyłącz . Zupa gotowa smacznego.
Zupa z białymi szparagami i zacierkami
Gotuj szparagi na jarzynce z 30 minut tylko najpierw obrać należy
Zupa z białymi szparagami i zacierkami
Dodaj na końcu ciasto zacierkowe rzucaj łyżeczką