noculos

noculos

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

zupa z boczniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

smaczna, pożywna zupa, która napewno zachęci wszystkich do jedzenia boczniaków

zupa z boczniaków

Składniki:

zupa z boczniaków

Sposób przygotowania:

zupa z boczniaków

Boczek kroimy w kosteczkę, podsmażamy, dodajemy posiekaną cebulę, rozciśnięty czosnek, posiekany drobniutko por, dusimy około 2 minut. Boczniaki myjemy, kroimy w cienkie paseczki, wrzucamy do garnka, zalewamy bulionem. Dodajemy boczek z cebula i porem. Ziemniaki kroimy w kosteczkę i dodajemy do naszego bulionu. Przyprawiamy. Zaklepujemy śmietaną, po nalaniu na talerze posypujemy natka pietruszki.