paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Zupa z boczniaków i mrożonych warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna syta lekko pikantna zupa z boczniaków z dużą ilością warzyw mrożonych oraz dużą ilością przypraw.

Zupa z boczniaków i mrożonych warzyw

Składniki:

Zupa z boczniaków i mrożonych warzyw

 

  • mieszanka warzyw węgierska (mrożona) 2 opakowania
  • boczniaki 50 dag
  • marchew 2 szt
  • tymianek do smaku
  • papryka słodka do smaku
  • papryka ostra do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • przecier pomidorowy 6 łyżek
  • seler korzeń 0,5 szt
  • masło 2 łyżki
  • natka pietruszki 0,5 pęczka
  • czosnek 2 ząbki
  • bulion warzywny 2 litry
  • cebula 2 szt

Sposób przygotowania:

Zupa z boczniaków i mrożonych warzyw
Boczniaki oczyścić i pokroić w plaski. Na roztopionym maśle podsmażyć boczniaki dodać do nich pokrojoną w słupki marchew oraz tak samo pokrojony seler. Dodać zmiażdżony czosnek, chwilę smażyć. Do boczniaków dodać mieszankę warzyw mrożonych. Całość zalać bulionem i gotować do miękkości wszystkich warzyw. Na sam koniec zupę doprawić do smaku przyprawami i przecierem. Dodać również posiekaną natkę.