Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zupa z brokułami i szparagówką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Lekka zupka z brokułami i fasolką szparagową

Zupa z brokułami i szparagówką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa z brokułami i szparagówką

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z brokułami i szparagówką
Ziemniaki i marchewkę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, dodać włoszczyznę, zalać wodą i zagotować. Dodać odrobinę soli. Brokuł i fasolkę (ja dałam mrożone warzywa) przelać na sicie wodą, dodać po 10 minutach do zupy. Gotować do miękkości warzyw. Por umyć, drobno posiekać, dodać do zupy, wlać śmietankę i gotować jeszcze 2 minuty. Doprawić do smaku solą i pieprzem, można posypać koperkiem lub pietruszką.
Zupa z brokułami i szparagówką
gdy warzywa beda miekkie dodac por i smietanke

Tagi:

brokuły