dża

dża

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 262]

Zupa z brukselką

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wyśmienita jesienna zupa z brukselką

Zupa z brukselką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa z brukselką

 

Sposób przygotowania:

Zupa z brukselką
Obrane/umyte warzywa rozdrobniłam. Umyte mięso włożyłam do garnka z zimną wodą (ok. 2 litrów), postawiłam na kuchence, dodałam listek laurowy, ziele angielskie i gotowałam na "wolnym ogniu", aż do zagotowania. Następnie dodałam warzywa korzeniowe, po 5 minutach dołożyłam ziemniaki, a po kolejnych 5 minutach brukselkę. Całość gotowałam do miękkości warzyw po czym wyjęłam mięso, a dodałam koncentrat rozrobiony w szklance wody, całość zagotowałam. Doprawiłam świeżo zmieloną sola i pieprzem. Mięso rozdrobniłam i wyłożyłam na talerze, zalałam zupą. Podałam posypaną koperkiem.
Zupa z brukselką
W pierwszej kolejności ugotowałam mięso, następnie dodałam warzywa
Zupa z brukselką
Pod koniec gotowania dodałam koncentrat pomidorowy