Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zupa z ciecierzycą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa z ciecierzycą

Zupa z ciecierzycą

Składniki:

Zupa z ciecierzycą

  • 2 puszki ciecierzycy (80 dag)
  • 2,5 l bulionu drobiowego
  • 1 duża cebula, posiekana
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 4 papryki (2 żółte i 2 czerwone), pokrojone w kostkę
  • zioła prowansalskie
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa z ciecierzycą


Na oliwie smażymy cebulę, czosnek, zioła prowansalskie, dodajemy do bulionu. Wrzucamy ciecierzycę, przyprawy, gotujemy około 20 minut. Dodajemy paprykę i gotujemy, aż warzywa będą miękkie.


 

Redakcja poleca: