Zupa z cieciorki

Przepis redakcyjny
Zupa z cieciorki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Cieciorkę namoczyć przez noc. Cebulę, marchew pokrojoną w kostkę i seler pozbawiony włókien i pokrojony podsmażyć przez chwilę na


trudność: łatwe
czas:

Zupa z cieciorki - SKŁADNIKI:

  • 300 g grochu włoskiego
  • 1 duża cebula
  • 1 marchewka
  • 1 seler naciowy
  • ½ kg żeberek wieprzowych
  • 1 szklanka oliwy z oliwek
  • 1 pęczek świeżych ziół
  • 4 średnie ziemniaki
  • 1 listek laurowy
  • sól, pieprz

Zupa z cieciorki - PRZYGOTOWANIE:

Cieciorkę namoczyć przez noc. Cebulę, marchew pokrojoną w kostkę i seler pozbawiony włókien i pokrojony podsmażyć przez chwilę na oliwie. Dodać 3 litry wody, cieciorkę wyjętą i odsączoną z naczynia, w którym się moczyła, żeberka pokrojone na kawałki, sól. Po półtorej godzinie gotowania dodać posiekane zioła, ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę, liść laurowy w całości. Przyprawić. Podawać z opiekaną bułką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa z cieciorki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia włoska
Pizza z suszonymi pomidorami, szynka, mozzarellą Najlepsza pizza domowa  Pizza Margherita
Pizza Capricciosa Farfalle z ośmiornicą   Herbaciana panna cotta z sosem jagodowym
Lazania z serowym beszamelem Włoskie Calzone Moja ulubiona domowa pizza
Pizza  faszerowana pomidorami kaparami  mozzarellą Focaccia kaparowa Spaghetti z wątróbką i granatem w sosie serowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane