Zupa z cieciorki

Przepis redakcyjny
Zupa z cieciorki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Cieciorkę namoczyć przez noc. Cebulę, marchew pokrojoną w kostkę i seler pozbawiony włókien i pokrojony podsmażyć przez chwilę na


trudność: łatwe
czas:

Zupa z cieciorki - SKŁADNIKI:

  • 300 g grochu włoskiego
  • 1 duża cebula
  • 1 marchewka
  • 1 seler naciowy
  • ½ kg żeberek wieprzowych
  • 1 szklanka oliwy z oliwek
  • 1 pęczek świeżych ziół
  • 4 średnie ziemniaki
  • 1 listek laurowy
  • sól, pieprz

Zupa z cieciorki - PRZYGOTOWANIE:

Cieciorkę namoczyć przez noc. Cebulę, marchew pokrojoną w kostkę i seler pozbawiony włókien i pokrojony podsmażyć przez chwilę na oliwie. Dodać 3 litry wody, cieciorkę wyjętą i odsączoną z naczynia, w którym się moczyła, żeberka pokrojone na kawałki, sól. Po półtorej godzinie gotowania dodać posiekane zioła, ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę, liść laurowy w całości. Przyprawić. Podawać z opiekaną bułką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa z cieciorki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia włoska
Spaghetti z mielonej piersi z kurczaka Pizza Margherita Spaghetti a'la carbonara
Panini- włoskie bułeczki Scarcelle z Apulii, wielkanocne ciasteczka  Makaron z bazyliowym pesto
Pizza z mięsem mielonym Spaghetti z sosem bolońskim Makaron z pietruszkowym pesto
Spaghetti carbonara Bucatini z boczkiem, pomidorami i szpinakiem Spaghetti bolognese

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane