Zupa z cieciorki
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Kuchnia włoska wieszjak.pl

Przepis redakcyjny
Zupa z cieciorki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Cieciorkę namoczyć przez noc. Cebulę, marchew pokrojoną w kostkę i seler pozbawiony włókien i pokrojony podsmażyć przez chwilę na


trudność: łatwe
czas:

Zupa z cieciorki - SKŁADNIKI:

  • 300 g grochu włoskiego
  • 1 duża cebula
  • 1 marchewka
  • 1 seler naciowy
  • ½ kg żeberek wieprzowych
  • 1 szklanka oliwy z oliwek
  • 1 pęczek świeżych ziół
  • 4 średnie ziemniaki
  • 1 listek laurowy
  • sól, pieprz

Zupa z cieciorki - PRZYGOTOWANIE:

Cieciorkę namoczyć przez noc. Cebulę, marchew pokrojoną w kostkę i seler pozbawiony włókien i pokrojony podsmażyć przez chwilę na oliwie. Dodać 3 litry wody, cieciorkę wyjętą i odsączoną z naczynia, w którym się moczyła, żeberka pokrojone na kawałki, sól. Po półtorej godzinie gotowania dodać posiekane zioła, ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę, liść laurowy w całości. Przyprawić. Podawać z opiekaną bułką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa z cieciorki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia włoska
Tiramisu z wiśniami Fritata ze szpinakiem Spaghetti z pesto z bobu i bazylii
Pizza na włoskim cieście Frittata z cukinią i pomidorem Ravioli z Prosciutto i mozarellą
Pizza z owocami morza Bułeczki weneckie Włoskie antipasti
Wstążki z bobem i pomidorkami koktajlowymi Gnocchi ziołowe w pomidorach Sałatka z melonem i szynką parmeńską

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane