Zupa z cieciorki
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Kuchnia włoska wieszjak.pl

Przepis redakcyjny
Zupa z cieciorki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Cieciorkę namoczyć przez noc. Cebulę, marchew pokrojoną w kostkę i seler pozbawiony włókien i pokrojony podsmażyć przez chwilę na


trudność: łatwe
czas:

Zupa z cieciorki - SKŁADNIKI:

  • 300 g grochu włoskiego
  • 1 duża cebula
  • 1 marchewka
  • 1 seler naciowy
  • ½ kg żeberek wieprzowych
  • 1 szklanka oliwy z oliwek
  • 1 pęczek świeżych ziół
  • 4 średnie ziemniaki
  • 1 listek laurowy
  • sól, pieprz

Zupa z cieciorki - PRZYGOTOWANIE:

Cieciorkę namoczyć przez noc. Cebulę, marchew pokrojoną w kostkę i seler pozbawiony włókien i pokrojony podsmażyć przez chwilę na oliwie. Dodać 3 litry wody, cieciorkę wyjętą i odsączoną z naczynia, w którym się moczyła, żeberka pokrojone na kawałki, sól. Po półtorej godzinie gotowania dodać posiekane zioła, ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę, liść laurowy w całości. Przyprawić. Podawać z opiekaną bułką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa z cieciorki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia włoska
Słoneczna pizza z musem z dyni Tiramisu włoski deser Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami
Grzybowe risotto z marchewką i jarmużem Focaccia z pieczoną dynią i rozmarynem Kwiaty cukinii faszerowane ricottą
Pizza ze szparagami Pizza na puszystym cieście Włoskie rustykalne ciasto z jabłkami i orzechami
Spaghetti  all`Amatriciana wersja rzymska Lasagne z grillowanymi warzywami Spaghetti z bułką tartą i anchois

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane