marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Zupa z cieciorki z pastą Ajwar

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Cieciorkę namoczyć,odlać wodę.Zalać świeżą, gotować ok.2 h.Dodać pozostałe produkty.Doprawić,nalewać.

Zupa z cieciorki z pastą Ajwar

Składniki:

Zupa z cieciorki z pastą Ajwar

 

  • 300 g.cieciorki,
  • 2 l.wody,
  • słoiczek pasty "Ajwar",
  • sztuka włoszczyzny(pietruszka,seler,por,marchew),
  • 2 kostki bulionowe warzywne,
  • 1-2 serki topione,
  • 3 listki laurowe,
  • ziele angielskie,
  • pieprz,
  • sól,
  • sos sojowy Worcester.

Sposób przygotowania:

Zupa z cieciorki z pastą Ajwar
Cieciorkę namoczyć na noc, na drugi dzień odlać wodę i zalać cieciorkę świeżą. Gotować ze 2 godz. ,aż zmięknie. Włoszczyznę oczyścić i opłukać, dodać kostki bulionowe do garnka wraz przyprawami zapachowymi. Ugotowany wywar przecedzić przez sito do garnka z cieciorką. Zaprawić pastą paprykową i serkiem topionym i gotować jeszcze z 30 min. Pod koniec wyłączyć palnik pod garnkiem, a zupę doprawić sosem sojowym Worcester, pieprzem i solą .Spróbować i nalewać do talerzy.

Tagi:

sosy