Zupa z cielęciny

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Mięso umyć, oczyścić z żył i błon, zalać zimną wodą, gotować na wolnym ogniu,

Zupa z cielęciny

Składniki:

Zupa z cielęciny

 

  • 400 g mostku cielęcego
  • 1 por
  • 2 pietruszki
  • 1 mały seler
  • 1 spora marchewka
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa z cielęciny
Mięso umyć, oczyścić z żył i błon, zalać zimną wodą, gotować na wolnym ogniu, zbierając szum. Dodać oczyszczone, umyte i pokrajane jarzyny, trochę posolić. Gdy jarzyny i mięso będą miękkie wrzucić utarty z solą czosnek i posiekana pietruszkę, doprawić pieprzem. Przed podaniem na każdy talerz położyc kawałek mięsa i zalać zupą.