Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Zupa z cukinią i kaszą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Cukinię uwielbiam niemal w każdej postaci. Zaryzykowałam i dodałam ją do krupnika. Eksperyment się udał, zupa wyszła naprawdę smaczna.

Zupa z cukinią i kaszą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z cukinią i kaszą

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z cukinią i kaszą
Mięso umyć i zalać zimną wodą. Dodać kostki rosołowe, łyżeczkę soli i łyżeczkę vegety, zagotować Gotować pod przykryciem na przez 40 minut. Warzywa obrać (cukinii nie musimy), umyć i pokroić. Cukinię pokroić w niezbyt cienkie pół-plastry, cebulę, marchewkę, korzeń selera i czosnek pokroić w kosteczkę, a łodygę selera w paski. Kaszę kilkakrotnie przepłukać, aż woda będzie czysta. Do gotującego się wywaru z mięsem dodać cebulę, marchew i selera, zagotować. Dodać kaszę, liście laurowe, pieprz i trochę vegety. Gotować przez 10 minut. Następnie dodać cukinię i selera naciowego. W razie potrzeby uzupełnić wodę w garnku. Gotować na niedużym ogniu do miękkości wszystkich składników. Na koniec dodać posiekany czosnek oraz przyprawić ostatecznie do smaku. Zagotować.
Zupa z cukinią i kaszą
Mięsko gotować w wodzie z przyprawami przez 40minut, następnie dodać pokrojone warzywa
Zupa z cukinią i kaszą
Dodać kaszę, liście laurowe, pieprz i trochę vegety. Gotować przez 10 minut.
Zupa z cukinią i kaszą
Następnie dodać cukinię i selera naciowego. W razie potrzeby uzupełnić wodę w garnku.
Zupa z cukinią i kaszą
Gotować na niedużym ogniu do miękkości wszystkich składników. Na koniec dodać posiekany czosnek oraz przyprawić ostatecznie do smaku. Zagotować.