Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Zupa z cukinii i szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

smaczna i zdrowa zupa z ekologicznych warzyw z domowego ogródka

Zupa z cukinii i szpinaku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z cukinii i szpinaku

 

Sposób przygotowania:

Zupa z cukinii i szpinaku
Wszystkie potrzebne warzywa dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Cukinie przecinamy wzdłuż na pół, a następnie kroimy w centymetrowe plastry. Szczypior oraz szpinak grubo siekamy. Obraną kalarepkę kroimy w drobną kostkę, a obrane i umyte ziemniaki w grubszą. Do garnka wlewamy ok 5 szklanek wody, dodajemy ziemniaki i kostkę rosołową - gotujemy 8 minut od zagotowania, następnie dodajemy kalarepkę i ziemniaki - gotujemy do miękkości warzyw (doprawiamy do smaku), pod sam koniec dodajemy szpinak i szczypiorek oraz wlewamy śmietankę. Gotową zupę rozlewamy do talerzy i podajemy.
Zupa z cukinii i szpinaku
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki...
Zupa z cukinii i szpinaku
Gotową zupę rozlewamy do talerzy i podajemy i kroimy je
Zupa z cukinii i szpinaku
następnie dodajemy kalarepkę i ziemniaki - gotujemy do miękkości warzyw
Zupa z cukinii i szpinaku
pod sam koniec dodajemy szpinak i szczypiorek