Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa z dyni z groszkiem ptysiowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zupa z dyni jest mało popularna ale smaczna.

Zupa z dyni z groszkiem ptysiowym

Składniki:

Zupa z dyni z groszkiem ptysiowym

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z dyni z groszkiem ptysiowym
Dynię obrać ze skórki, usunąć miąższ, pokroić w kostkę. Kostki rosołowe rozpuścić w 4 szklankach wrzącej wody. Masło rozgrzać na patelni, dodać posiekany por i czosnek, podsmażyć. Następnie wsypać pokrojoną w kostkę dynię i marchewkę-lekko obsmażyć, wlać 1 litr bulionu i gotować do miękkości, przyprawić do smaku solą, pieprzem i imbirem, zmiksować, podgrzać. Podawać z groszkiem ptysiowym i kleksem ze śmietany

Tagi:

dynia groszek