jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Zupa z dyni z zacierką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

zupa z dyni z zacierką polecana na jesienne obiady

Zupa z dyni z zacierką

Składniki:

Zupa z dyni z zacierką

 

Sposób przygotowania:

Zupa z dyni z zacierką
Umytą dynię obrac ze skóry, usunąć pestki i włókna, miąższ pokrajać w kostkę.
Ugotować dynię we wrzącej, lekko osolonej wodzie, przetrzeć przez sito.
Z jajka i mąki zagnieść twarde ciasto, zetrzeć je na tarce
o dużych oczkach.
Ugotować je na przecierze z dyni.
Zagotować mleko, połączyć z przecierem, doprawić do smaku solą i cukrem.
Podawać na gorąco.

Tagi:

jajko dynia jajka