Strona główna Zupa z fasoli szparagowej

Zupa z fasoli szparagowej

Fasolowe « poprzedni | następny »
AnetaŚw offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 283
zdjęcia: 1 z 1
Zupa z fasoli szparagowej
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zupa z fasoli szparagowej.


trudność: średne
czas:

Zupa z fasoli szparagowej - SKŁADNIKI:

  • ok.70 dag kości żeberkowych
  • pęczek włoszczyzny z natką
  • 30 dag fasolki szparagowej zielonej
  • 30 dag fasolki szparagowej żółtej
  • 5 średnich ziemniaków
  • przecier pomidorowy 200 g
  • sól, pieprz, maggi w płynie lub vegeta
  • koperek lub natka pietruszki do posypania

Zupa z fasoli szparagowej - PRZYGOTOWANIE:

Kości żeberkowe namoczyć, wypłukać i wrzucić do garnka z lekko osoloną wodą, podgotować. Do wywaru mięsnego dodać pokrojone w kostkę marchewki, pietruszkę i selera, potem ziemniaki i fasolkę pokrojoną na większe kawałki- na połowę lub na trzy części. Nie muszę chyba wspominać, że wszystkie warzywa mają być obrane i umyte :)) Po 10-15 minutach wrzucić pora pokrojonego na grubsze plasterki oraz pokrojoną natkę selera. Dodać przecier pomidorowy. Zupę doprawić do smaku przyprawami według uznania, można zagęścić śmietaną z dodatkiem łyżki mąki. Na talerzu posypać posiekaną natką pietruszki. SMACZNEGO :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa z fasoli szparagowej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Fasolowe
Barszcz małorosyjski Fasolowa z kulkami z białej kiełbasy Zupa fasolowa z pomidorami
Prosta zupa fasolowa Fasolka po bretońsku Zupa z fasolką szparagową
Fasolka po bretońsku Zupa z fasoli białej  Zupa krem z fasolki szparagowej
Pożywna zupa fasolowa Zupa z konserwowej fasolki szparagowej Zupa fasolowa Eli z serduszkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane