AnetaŚw

AnetaŚw

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Zupa z fasoli szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zupa z fasoli szparagowej.

Zupa z fasoli szparagowej

Składniki:

Zupa z fasoli szparagowej

 

Sposób przygotowania:

Zupa z fasoli szparagowej
Kości żeberkowe namoczyć, wypłukać i wrzucić do garnka z lekko osoloną wodą, podgotować. Do wywaru mięsnego dodać pokrojone w kostkę marchewki, pietruszkę i selera, potem ziemniaki i fasolkę pokrojoną na większe kawałki- na połowę lub na trzy części. Nie muszę chyba wspominać, że wszystkie warzywa mają być obrane i umyte :)) Po 10-15 minutach wrzucić pora pokrojonego na grubsze plasterki oraz pokrojoną natkę selera. Dodać przecier pomidorowy. Zupę doprawić do smaku przyprawami według uznania, można zagęścić śmietaną z dodatkiem łyżki mąki. Na talerzu posypać posiekaną natką pietruszki. SMACZNEGO :)

Tagi:

fasola