CORAL

CORAL

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Zupa z fasoli szparagowej z cytrynowym posmakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jak wiadomo zupy są syte, pożywne i smaczne. U mnie dzisiaj szparagowa z trawą cytrynową i sokiem z cytryny. Gorąco polecam.

Zupa z fasoli szparagowej z cytrynowym posmakiem

Składniki:

Zupa z fasoli szparagowej z cytrynowym posmakiem

zupa

Sposób przygotowania:

Zupa z fasoli szparagowej z cytrynowym posmakiem
Suszoną trawę cytrynową moczymy w wodzie ok.2 godziny.

Ziemniaki, marchewki i pietruszkę obieramy, płuczemy i kroimy w dość drobne cząstki. Do saganka wkładamy warzywa, nalewamy wodę i gotujemy, a po zagotowaniu zmniejszamy płomień, solimy, dodajemy moczoną trawę cytrynową i gotujemy pod przykrywką ok.15 minut.

Potem zwiększamy płomień, wrzucamy mrożoną fasolkę szparagową, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień, dodajemy drobno pokrojony czosnek, listki selera. Gotujemy ok. 10 minut.

Śmietanę mieszamy z mąką, zabielamy zupę, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny, chwilę gotujemy , potem lekko rozgniatamy ziemniaki tłuczkiem. Na talerzu posypujemy pokrojoną papryczką.