ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Zupa z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prosta zupa z fasolką szparagową

Zupa z fasolką szparagową

Składniki:

Zupa z fasolką szparagową

 

  • 1 kość od schabu
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 3 gałązki koperku
  • 3 gałązki natki pietruszki
  • 3 garście pokrojonej na mniejsze kawałki fasolki
  • 1 łyżka ziarenek smaku
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka zmielonych grzybów
  • 1 garść dowolnego makaronu
  • 4 ziemniaki
  • 1 łyżka śmietany 18 %

 

Sposób przygotowania:

Zupa z fasolką szparagową
Kość od schabu zalewamy 1,5 litra zimnej wody i zagotowujemy, potem usuwamy powstałe fusy. Dodajemy startą na tarce marchewkę, pietruszkę, fasolkę, cebulę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Po chwili dodajemy posiekany koperek i natkę, ziarenka smaku i makaron. Gotujemy do miękkości warzyw. Przed końcem doprawiamy i zabielamy śmietaną.