Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa z fasolki szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Z fasolki szparagowej wychodzą pyszne, zdrowe zupki

Zupa z fasolki szparagowej

Składniki:

Zupa z fasolki szparagowej

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z fasolki szparagowej
Ziemniaki i cukinię obrać, pokroić w kostkę. Fasolkę oczyścić z włókien, pokroić na kawałki. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych otworach. Ziemniaki, fasolkę i marchewkę włożyć do garnka, zalać 2 l wrzącej wody, dodać kostki rosołowe i gotować. Następnie dodać pokrojoną cukinię, gotować do miękkości. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać zmiażdżony czosnek i pokrojone w kostkę pomidory, podsmażyć, dodać do zupy, zagotować. Zdjąć z ognia, wsypać ser, dodać śmietanę, przyprawić do smaku, posypać zieleniną.

Tagi:

sery ser cukinia