Strona główna Zupa z fasolki szparagowej

Zupa z fasolki szparagowej.

Fasolowe « poprzedni | następny »
marietta offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1841
Zupa z fasolki szparagowej.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Zrobić wywar rosołowy na zupę,wrzucić mrożoną fasolkę,listki lau- -rowe i ziele oraz kostki rosołowe.


trudność: średne
czas:

Zupa z fasolki szparagowej. - SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej,
  • wywar rosołowy na mięsie(szponder wołowy),
  • 3 kostki rosołowe warzywne lub drobiowe,
  • 4 listki laurowe,2 marchewki,
  • 6-7 kulek ziela angielskiego,
  • pieprz,2 korzenie pietruszki,
  • sól,
  • maggi,
  • 5 g. mąki i 1/3 wody zimnej,
  • natka zielona siekana.

Zupa z fasolki szparagowej. - PRZYGOTOWANIE:

Dać do garnka z wodą kość wołową-szponder wraz umytymi i obranymi jarzynami,dodać listki laurowe,ziela angielskiego,a póź-
-niej mrożoną fasolkę szparagową oraz 3 rosołki.Gotować niemal
z godzinę na średnim ogniu,potem zrobić zawiesinę z wody i mąki,a na koniec gotowania doprawić maggi,solą i pieprzem(zami-
-ast soli może być vegeta).Spróbować,a potem dodać natkę do
smaku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa z fasolki szparagowej.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Fasolowe
Barszcz małorosyjski Fasolowa z kulkami z białej kiełbasy Zupa fasolowa z pomidorami
Prosta zupa fasolowa Fasolka po bretońsku Zupa z fasolką szparagową
Fasolka po bretońsku Zupa z fasoli białej  Zupa krem z fasolki szparagowej
Pożywna zupa fasolowa Zupa z konserwowej fasolki szparagowej Zupa fasolowa Eli z serduszkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane