Strona główna Zupa z fasolki szparagowej

Zupa z fasolki szparagowej.

Fasolowe « poprzedni | następny »
marietta - Przepis na: Zupa z fasolki szparagowej. offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1826
Zupa z fasolki szparagowej.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Zrobić wywar rosołowy na zupę,wrzucić mrożoną fasolkę,listki lau- -rowe i ziele oraz kostki rosołowe.


trudność: średne
czas:

Zupa z fasolki szparagowej. - SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej,
  • wywar rosołowy na mięsie(szponder wołowy),
  • 3 kostki rosołowe warzywne lub drobiowe,
  • 4 listki laurowe,2 marchewki,
  • 6-7 kulek ziela angielskiego,
  • pieprz,2 korzenie pietruszki,
  • sól,
  • maggi,
  • 5 g. mąki i 1/3 wody zimnej,
  • natka zielona siekana.

Zupa z fasolki szparagowej. - PRZYGOTOWANIE:

Dać do garnka z wodą kość wołową-szponder wraz umytymi i obranymi jarzynami,dodać listki laurowe,ziela angielskiego,a póź-
-niej mrożoną fasolkę szparagową oraz 3 rosołki.Gotować niemal
z godzinę na średnim ogniu,potem zrobić zawiesinę z wody i mąki,a na koniec gotowania doprawić maggi,solą i pieprzem(zami-
-ast soli może być vegeta).Spróbować,a potem dodać natkę do
smaku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa z fasolki szparagowej.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Fasolowe
Zupa fasolowa z pomidorami Prosta zupa fasolowa Fasolka po bretońsku
Zupa z fasolką szparagową Fasolka po bretońsku Zupa z fasoli białej
 Zupa krem z fasolki szparagowej Pożywna zupa fasolowa Zupa z konserwowej fasolki szparagowej
Zupa fasolowa Eli z serduszkami Zupa fasolowa pod gwiazdami Najlepsza zupa fasolowa

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane