Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa z grzybów leśnych z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Aromatyczna, smaczna zupa.

Zupa z grzybów leśnych z koperkiem

Składniki:

Zupa z grzybów leśnych z koperkiem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z grzybów leśnych z koperkiem
Obraną marchewkę, pietruszkę i cebulę włożyć do garnka, wlać 1,5 l wody i ugotować. Warzywa wyjąć a do wywaru włożyć obrane i pokrojone ziemniaki, podsmażone na maśle oczyszczone grzyby, szczyptę soli. Gotować do miękkości, około 15-20 minut. Pod koniec dodać topiony serek, intensywnie wymieszać, zagotować. Do zupy wsypać posiekany koperek, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

grzyby