agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

zupa z kalarepy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Apetyczna zupa z kalarepą.

zupa z kalarepy.

Składniki:

zupa z kalarepy.

 

Sposób przygotowania:

zupa z kalarepy.
Kalarepę obrać, specjalną łyżeczką wydrążyć kulki i odstawić. marchew i pietruszkę obrać, opłukać i pokroić w kosteczkę. Resztę kalarepy, warzywa oraz opłukaną cielęcinę zalać wodą i ugotować. Pod koniec gotowania włożyć kulki i gotować jeszcze 5 minut. Kolejno wyjąć cielęcinę. Zaciągnąć zupę mąką oraz dodać, sól, pieprz i zagotować. Wlać wymieszane z masłem żółtka, lecz już nie gotować.

Tagi:

kalarepa