Strona główna Zupa z kalarepy

Zupa z kalarepy

Zupy « poprzedni | następny »
misia13

Srebrny Ekspert
Przepisy: 796
Zupa z kalarepy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Podawać z grzankami lub zacierkami....


trudność: łatwe
czas:

Zupa z kalarepy - SKŁADNIKI:

Zupa z kalarepy - PRZYGOTOWANIE:

Włoszczyznę umyć, oczyścić, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować wywar, przecedzić. Z kalarepy wydrążyć specjalną łyżeczką kulki lub pokroić w kostkę (odpady z drążenia kalarepy ugotować z wywarem i przetrzeć). Kulki lub kostki z kalarepy ugotować na wywarze. Podprawić mąką wymieszaną ze śmietaną i 1/4szkl ziemnego wywaru. Zagotować, dodać masło, sól, cukier i siekaną natką. Podawać z grzankami lub zacierkami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa z kalarepy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zupy
Pieczarkowa grochówka Zupa czosnkowa z grzankami Pomidorówka z soczewicą
Żurek na wędzonce ze smażoną cebulą i majerankiem Zupa z dyni z grzankami Pikantna zupa z serkiem topionym
Zupa ziemniaczana Zupa jarzynowa na wędzonym kurczaku Parówki po angielsku
Kapuśniak na kościach wędzonych Barszcz czerwony Zupa cytrynowa z makaronem

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane