Strona główna Zupa z kalarepy

Zupa z kalarepy

Zupy « poprzedni | następny »
misia13 - Przepis na: Zupa z kalarepy offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 796
Zupa z kalarepy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Podawać z grzankami lub zacierkami....


trudność: łatwe
czas:

Zupa z kalarepy - SKŁADNIKI:

  • 50 dag kalarepy
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 6 szkl wody
  • 1 łyżka mąki
  • 1/3 szkl śmietany
  • łyżka masła
  • sól
  • cukier
  • natka pietruszki

Zupa z kalarepy - PRZYGOTOWANIE:

Włoszczyznę umyć, oczyścić, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować wywar, przecedzić. Z kalarepy wydrążyć specjalną łyżeczką kulki lub pokroić w kostkę (odpady z drążenia kalarepy ugotować z wywarem i przetrzeć). Kulki lub kostki z kalarepy ugotować na wywarze. Podprawić mąką wymieszaną ze śmietaną i 1/4szkl ziemnego wywaru. Zagotować, dodać masło, sól, cukier i siekaną natką. Podawać z grzankami lub zacierkami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa z kalarepy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zupy
Zupa kremowa z dyni i ziemniaków Zupa porowa z marchewką Pomidorowa z pulpecikami
Kulajda czeska zupa grzybowa Zupa ogórkowa z ziemniakami i ryżem Prosta zupa fasolowa
Zupa wiśniowa na lato Krem z dyni z imbirem Flaczki z kurczaka
Pomidorówka z duszonymi pomidorami Kapuśniak z pekinki z cieciorką Zupa krem z cieciorki i czerwonej soczewicy

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane