Strona główna Zupa z kalarepy

Zupa z kalarepy

Zupy « poprzedni | następny »
misia13 - Przepis na: Zupa z kalarepy offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 796
Zupa z kalarepy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Podawać z grzankami lub zacierkami....


trudność: łatwe
czas:

Zupa z kalarepy - SKŁADNIKI:

  • 50 dag kalarepy
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 6 szkl wody
  • 1 łyżka mąki
  • 1/3 szkl śmietany
  • łyżka masła
  • sól
  • cukier
  • natka pietruszki

Zupa z kalarepy - PRZYGOTOWANIE:

Włoszczyznę umyć, oczyścić, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować wywar, przecedzić. Z kalarepy wydrążyć specjalną łyżeczką kulki lub pokroić w kostkę (odpady z drążenia kalarepy ugotować z wywarem i przetrzeć). Kulki lub kostki z kalarepy ugotować na wywarze. Podprawić mąką wymieszaną ze śmietaną i 1/4szkl ziemnego wywaru. Zagotować, dodać masło, sól, cukier i siekaną natką. Podawać z grzankami lub zacierkami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa z kalarepy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zupy
Zupa krem z żółtej cukinii Ogórkowy puszek z pikantnymi krążkami cukinii Zupa borowikowa
Krem z prawdziwków Leczo paprykowe Zupa ze świeżych pomidorów z lanym ciastem
Zupa z brokułem Rosół z bażanta Krem kalafiorowo serowy
Zupa kalafiorowa Zupa szczawiowa z jajkiem i gwiazdkami Lekka zupa z podgrzybków

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj