Strona główna Zupa z kalarepy

Zupa z kalarepy

Zupy « poprzedni | następny »
misia13 - Przepis na: Zupa z kalarepy offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 796
Zupa z kalarepy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Podawać z grzankami lub zacierkami....


trudność: łatwe
czas:

Zupa z kalarepy - SKŁADNIKI:

  • 50 dag kalarepy
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 6 szkl wody
  • 1 łyżka mąki
  • 1/3 szkl śmietany
  • łyżka masła
  • sól
  • cukier
  • natka pietruszki

Zupa z kalarepy - PRZYGOTOWANIE:

Włoszczyznę umyć, oczyścić, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować wywar, przecedzić. Z kalarepy wydrążyć specjalną łyżeczką kulki lub pokroić w kostkę (odpady z drążenia kalarepy ugotować z wywarem i przetrzeć). Kulki lub kostki z kalarepy ugotować na wywarze. Podprawić mąką wymieszaną ze śmietaną i 1/4szkl ziemnego wywaru. Zagotować, dodać masło, sól, cukier i siekaną natką. Podawać z grzankami lub zacierkami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa z kalarepy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zupy
Pomidorowa ze świeżych pomidorów Zupa meksykańska Zupa krem Eli z kalarepy
Szparagowy krem z kluseczkami Zupa cukiniowa z makaronem Pieczarkowa z kalarepką i cieciorką
Zupa Eli z kalarepy z grysikiem Rozgrzewająca kartoflanka Oberiba Eli,czyli zupa z kalarepy
Zupa krem z cukinii z serem pleśniowym Zupa grzybowa z leśnych podgrzybków Zupa zdrowia z pszenicą, jaglanką i soczewicą

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane