Strona główna Zupa z kalarepy

Zupa z kalarepy

Zupy « poprzedni | następny »
misia13 - Przepis na: Zupa z kalarepy offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 796
Zupa z kalarepy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Podawać z grzankami lub zacierkami....


trudność: łatwe
czas:

Zupa z kalarepy - SKŁADNIKI:

  • 50 dag kalarepy
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 6 szkl wody
  • 1 łyżka mąki
  • 1/3 szkl śmietany
  • łyżka masła
  • sól
  • cukier
  • natka pietruszki

Zupa z kalarepy - PRZYGOTOWANIE:

Włoszczyznę umyć, oczyścić, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować wywar, przecedzić. Z kalarepy wydrążyć specjalną łyżeczką kulki lub pokroić w kostkę (odpady z drążenia kalarepy ugotować z wywarem i przetrzeć). Kulki lub kostki z kalarepy ugotować na wywarze. Podprawić mąką wymieszaną ze śmietaną i 1/4szkl ziemnego wywaru. Zagotować, dodać masło, sól, cukier i siekaną natką. Podawać z grzankami lub zacierkami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa z kalarepy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zupy
Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą Zupa kalafiorowa z marchewką i groszkiem Lekki krem z dyni
Zupa krem z dyni Zupa z żółtej cukinii z ryżem Zupa chińska z ryżowym makaronem
Ziemniaczana zupa z brukselką Krem z kurek z grzankami Krem warzywny z czarną fasolką i fetą
Zupa krem z dyni Rozgrzewający krem z dyni Zupa ze świeżych opieniek

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane