Strona główna Zupa z kalarepy

Zupa z kalarepy

Zupy « poprzedni | następny »
misia13 - Przepis na: Zupa z kalarepy offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 796
Zupa z kalarepy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Podawać z grzankami lub zacierkami....


trudność: łatwe
czas:

Zupa z kalarepy - SKŁADNIKI:

  • 50 dag kalarepy
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 6 szkl wody
  • 1 łyżka mąki
  • 1/3 szkl śmietany
  • łyżka masła
  • sól
  • cukier
  • natka pietruszki

Zupa z kalarepy - PRZYGOTOWANIE:

Włoszczyznę umyć, oczyścić, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować wywar, przecedzić. Z kalarepy wydrążyć specjalną łyżeczką kulki lub pokroić w kostkę (odpady z drążenia kalarepy ugotować z wywarem i przetrzeć). Kulki lub kostki z kalarepy ugotować na wywarze. Podprawić mąką wymieszaną ze śmietaną i 1/4szkl ziemnego wywaru. Zagotować, dodać masło, sól, cukier i siekaną natką. Podawać z grzankami lub zacierkami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa z kalarepy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zupy
Zupa krem z dyni Prosty żurek na zakwasie z ziemniakami Zupa ze świeżymi opieńkami
Zupa fasolowa z pomidorami Zupa pieczarkowa z pulpetami wg Zub3r'a Ogórkowa z pomidorami
Brokułowa z tortellini Zupa z pasternaku i jabłek Żurek na kiełbasie śląskiej z grzankami
Krupnik Bożenki Zupa z pieczonej dyni Zupa kalafiorowo-groszkowa

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane