Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa z kalarepy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna wiosenna zupa z kalarepy

Zupa z kalarepy

Składniki:

Zupa z kalarepy

 

  • 4 szt kalarepa,
  • 50 dag ziemniaki,
  • 50 dag mięso wieprzowe z kością,
  • 2 łyżki smalec,
  • 2 łyżki mąka,
  • 1 szt cebula,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku przyprawa maggi

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kalarepy
Mięso ugotować w osolonej wodzie. Gdy jest miękkie wyjąć z wywaru. Ziemniaki i kalarepę obrać, pokroić w kostkę, włożyć do wywaru i ugotować do miękkości. Z mąki i smalcu, posiekanej cebuli zrobić zasmażkę. Połączyć z zupą, zagotować. Zupę zdjąć z ognia, dodać obrane i pokrojone na kawałki mięso, przyprawić do smaku.