celi1

celi1

Szef Kuchni
[Przepisów: 88]

Zupa z kapusty białej.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczna zupa warzywna.

Zupa z kapusty białej.

Składniki:

Zupa z kapusty białej.

 

  • pół kilo żeberek wiepszowych
  • pół główki kapusty
  • 4 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki korzeń
  • 2 pomidory
  • pół litra soku pomidorowego
  • 2 łyżki wegety
  • pieprz, majeranek

Sposób przygotowania:

Zupa z kapusty białej.
Zeberka gotujemy pół godziny dodajemy pokrojoną w małe kawałeczki kapustę i inne warzywa, dodajemy sok pomidorowy i przyprawi. Gotujemy jeszcze godzinę na małym ogniu. Potrzebne około 3-4 litry wody.

Tagi:

kapusta