smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Zupa z kapusty włoskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna zupa z kapusty, której podstawą jest kapusta włoska. Szybka w przygotowaniu , a zarazem bardzo pyszna. .

Zupa z kapusty włoskiej

Składniki:

Zupa z kapusty włoskiej

 

  • 2 średnie marchewki
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 3 średnie ziemniaki
  • 1 mała pietruszka
  • 1 kawałek selera
  • 1 mała główka kapusty włoskiej
  • 2 l bulionu mięsnego
  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 1 liść laurowy
  • 3 ziela angielskie
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa z kapusty włoskiej
1. Warzywa marchewkę ,seler,pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę, a seler naciowy w plasterki. 2. Masło klarowane rozgrzać i dodać pokrojone warzywa. Zeszklić , a następnie zalać gorącym bulionem. 3. Dodać kapustę drobno poszatkowaną, ziele angielskie i liść laurowy. 4. Doprawić solą i pieprzem według własnych smaków. 5. Po ugotowaniu dodać koperek i wymieszać.

Tagi:

kapusta