Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa z karpia z papryką i ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Taką zupę można zrobić z innego gatunku ryb.

Zupa z karpia z papryką i ziemniakami

Składniki:

Zupa z karpia z papryką i ziemniakami

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z karpia z papryką i ziemniakami
Karpia sprawić, pokroić na dzwonka. Marchewki, pietruszkę, ziemniaki obrać, i razem z porem i popryką pokroić na kawałki. Włożyć do rondla, zalać wodą, dodać dzwonka, kręgosłup, głowę z ryby, pieprz, angielskie ziele i sól, ugotować. Mięso wyjąć oczyścić z ości, podzielić na kawałki. Kręgosłup i głowę wyjąć a warzywa z wywarem zmiksować. Następnie do zupy włożyć podzieloną na kawałki rybę, przyprawić do smaku. Zupę podawać z pieczywem, posmarowanym masłem czosnkowym.