BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Zupa z kaszy jęczmiennej z warzywami i grzankami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Krupnik wzbogacony warzywami oraz grzankami z chleba tostowego . Bardzo smaczny i pożywny . Polecam!

Zupa z kaszy jęczmiennej z warzywami i grzankami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z kaszy jęczmiennej z warzywami i grzankami

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kaszy jęczmiennej z warzywami i grzankami
Gotujemy w garnku wodę , dodajemy skrzydełko , ziele i listek . Gotujemy 10 minut . Wsypujemy kaszę i gotujemy następne 10 minut . Obieramy ziemniaki , kroimy w kostkę , dodajemy do wody z kaszą . Gotujemy 10-15 minut . Obieramy cebulę , kroimy w ósemki , wrzucamy do zupy . Obieramy marchew , myjemy , kroimy w małą kostkę , dodajemy do zupy . Dodajemy groszek mrożony i brukselkę oraz kostkę rosołową . Gotujemy zupę następne 15 minut . Dolewamy mleka , aby zupa miała ładny , biały kolor , zagotowujemy przez 5 minut , doprawiamy zupę do smaku solą i czosnkiem . Na patelni rozgrzewamy masło , kroimy chleb w kostkę i rumienimy . Zupę podajemy z grzankami . Smacznego!
Zupa z kaszy jęczmiennej z warzywami i grzankami
Ziemniaki obieramy , płuczemy i kroimy w kostkę o dowolnym wymiarze .
Zupa z kaszy jęczmiennej z warzywami i grzankami
Do zupy dodajemy mrożony groszek i brukselkę . Gotujemy na małym ogniu .
Zupa z kaszy jęczmiennej z warzywami i grzankami
Po ugotowaniu się zupy , dolewamy mleko dla ładnego jej koloru .
Zupa z kaszy jęczmiennej z warzywami i grzankami
Chleb tostowy kroimy w kostkę , rumienimy na maśle na patelni .