Pati Kuchareczka

Pati Kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 121]

Zupa z kaszy kukurydzianej.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Obieramy cebulę w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju. Wsypujemy grysik i jeszcze chwilę

Zupa z kaszy kukurydzianej.

Składniki:

Zupa z kaszy kukurydzianej.

 

  • grysik z orkiszu 2 dag
  • bulion jarzynowy 2 szklanki
  • warzywa 20 dag
  • śmietana kwaśna 2 łyżki
  • wino białe 2 łyżki
  • cebula 1 szt
  • olej 1 łyżeczka
  • majeranek 1 szczypta
  • gałka muszkatołowa 1 szczypta
  • sól 1 szczypta
  • natka pietruszki 1 szczypta

Sposób przygotowania:

Zupa z kaszy kukurydzianej.
Obieramy cebulę w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju. Wsypujemy grysik i jeszcze chwilę smażymy. Dodajemy bulion, gotujemy 10 min. Warzywa oczyszczone rozdrabniamy i dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości. Dodajemy śmietanę, przyprawiamy do smaku i posypujemy natką pietruszki.

Tagi:

kukurydza