misia5

misia5

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 701]

Zupa z kiszoną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszna, rozgrzewająca zupa z kiszoną kapustą. Podana z ziemniakami stanowi doskonały pomysł na obiad dla całej rodziny.

Zupa z kiszoną kapustą Więcej zdjęć (10)

Składniki:

Zupa z kiszoną kapustą

 

  • 700 g buraków
  • 600 g kapusty kiszonej
  • 200 g wędzonego boczku
  • 2,5-3 l rosołu

Sposób przygotowania:

Zupa z kiszoną kapustą
Buraki obieramy, dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie zalewamy je zimnym rosołem i gotujemy przez 40 minut na wolnym ogniu. W tym czasie boczek kroimy w niewielką kosteczkę, a kiszoną kapustę na mniejsze kawałki ( moja była długa).

Boczek przesmażamy w garnku z grubym dnem. Gdy stanie się rumiany dodajemy do niego pokrojoną kiszoną kapustę, mieszamy i chwilę przesmażamy. Całość zalewamy barszczem i gotujemy przez około 20 minut.

Podajemy z ziemniakami.
Zupa z kiszoną kapustą
Buraki obieramy dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki
Zupa z kiszoną kapustą
Pokrojone buraki zalewamy zimnym rosołem
Zupa z kiszoną kapustą
Gotujemy na wolnym ogniu przez około 40 minut
Zupa z kiszoną kapustą
Wędzony boczek kroimy w niewielką kost kę
Zupa z kiszoną kapustą
Kapustę kiszoną kroimy na mniejsze kawałki
Zupa z kiszoną kapustą
Boczek przesmażamy na rumiano
Zupa z kiszoną kapustą
Do przesmażonego boczku dodajemy kiszoną kapustę i chwilę przesmażamy
Zupa z kiszoną kapustą
Boczek i kapustę zalewamy barszczem i gotujemy przez około 20 minut
Zupa z kiszoną kapustą
Gotową zupę podajemy z ziemniakami

Tagi:

kapusta