justynka

justynka

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Zupa z kiszonymi ogórkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

zupa z gatunku dań jednogarnkowych, wysmienita

Zupa z kiszonymi ogórkami

Składniki:

Zupa z kiszonymi ogórkami

 

  • 30 dag pieczonego miesa
  • 30 dag szynki
  • 2 małe marchewki
  • 1 pietruszka
  • 3-4 ogórki kiszone
  • 2-3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 kostka rosołowa
  • 1/2 szklanki smietany
  • 2 łyzki maki pszennej
  • sól
  • pieprz
  • 2 l wody

Sposób przygotowania:

Zupa z kiszonymi ogórkami
mieso i szynke kroimy w paski. marchew i pietruszke zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodac kostkę rosołową, wodę i ugotować. Do ugotowanych jarzyn dodac pokrojone mięso, szynke, ogórki starte na grubej tarce i koncentrat pomidorowy. Zabielić smietana i maką. Doprawić do smaku. Jesli zupa jest zbyt mało ostra dolewamy wody z ogórków kiszonych aby była ostra.