polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Zupa z klopsikami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo pożywna i pyszna zupa

Zupa z klopsikami

Składniki:

Zupa z klopsikami

 

  • 1 litr rosołu wołowego
  • 1 cebula
  • 20 dag mięsa mielonego
  • 1 czerwona papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 puszki fasoli
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka bazylii
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Zupa z klopsikami
Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju. Dodać do rosołu, zagotować. Do mięsa dodać sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek i bułkę tartą. Formować małe kotleciki i wrzucać do bulionu. Gotować przez 10 minut. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, gotować przez 10 min. Dodać odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolę. Doprawić przyprawami oraz dodać przecier pomidorowy, wymieszać.