Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Zupa z koprem włoskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Zupa z koprem włoskim to koperkowa z ziemniakami, zabielana mlekiem, która polecam na obiad dla całej rodziny.

Zupa z koprem włoskim Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Zupa z koprem włoskim

 

  • 400 g kości wieprzowych
  • 4 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 koper włoski
  • 1/2 pęczka koperku
  • sól
  • pieprz
  • mleko do zabielenia

Sposób przygotowania:

Zupa z koprem włoskim
Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w ostkę wraz z częścią kopru włoskiego. Do garnka wkładamy kości wieprzowe, zalewamy wodą i gotujemy czysty wywar soląc go. Następnie dodajemy do wywaru ziemniaki, pietruszkę i marchewkę i gotujemy 10 minut.

Po tym czasie dodajemy koper włoski i doprawiamy do smaku pieprzem - gotujemy do miękkości warzyw. Na koniec dodajemy posiekany koperek, zabielamy mlekiem i zagotowujemy.
Zupa z koprem włoskim
przygotowujemy warzywa - obieramy i kroimy
Zupa z koprem włoskim
do gotowego wywaru dodajemy część warzyw
Zupa z koprem włoskim
dodajemy do zupy pokrojony koper włoski i doprawiamy
Zupa z koprem włoskim
na koniec dodajemy posiekany koperek i całość gotujemy
Zupa z koprem włoskim
na koniec zabielamy zupę mlekiem